W.H.F. (Willy) Boers

Le journal américain Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism déclare que l'administration cliquer ici testostérone améliore la composition corporelle - diminution de la masse grasse, augmentation de la masse maigre (musculaire).

(Amsterdam 1905 - 1978)

Over W.H.F. (Willy) Boers

De Amsterdamse schilder Willy Boers was één van de sleutelfiguren in de vernieuwing van de beeldende kunst in Nederland na de Tweede Wereldoorlog.

In 1946 was hij samen met Ger Gerrits oprichter van de groep Vrij Beelden, waartoe verder o.a. Hussem, Ouborg en Roëde behoorden.

Zij exposeerden regelmatig in het Stedelijk Museum in Amsterdam en kozen voor experiment en abstractie, waarbij zij voortbouwden op bestaande stromingen als kubisme, surrealisme en expressionisme. Dit in tegenstelling tot de schilders van de Cobra-groep, die geheel braken met de bestaande beeldtaal.

Boers verbleef regelmatig in Parijs en nam hier vier maal deel aan de tentoonstellingen van de Salon des Réalités Nouvelles, waar de abstractie hoogtij vierde.

In 1950 richtte hij met o.a. Rooskens en Brands de groep Creatie op, de eerste kunstenaarsvereniging die zich volledig inzette voor de non-figuratieve kunst. Zij exposeerden hun werk in Museum Fodor in Amsterdam.

In de jaren zestig en zeventig volgden twee nieuwe series werken, de materieschilderijen en de collages.

Zijn aanvankelijke ervaringen als schilderijenrestaurateur vonden een praktische toepassing in de preparatie en behandeling van zijn materialen als verf en doek of papier voor gouaches en collages.